Kapciteti

{gallery orientation=vertical padding=15px bottom_margin=15px slider:windowSize=“650px“}kapacitet/kapaciteti{/gallery}

Smeštajni kapacitet Ustanove je određen Odlukom o mreži ustanova socijalne zaštite Vlade Republike Srbije, kojom je Gerontološki centar „Srem“ u Rumi razvrstan u ustanovu za smeštaj odraslih i starih lica kapaciteta 285 korisnika, koji se smeštaju u tri objekta.

Objekat „A“ raspolaže kapacitetima visokog standarda, odnosno jednokrevetnim i dvokrevetnim garsonjerama i apartmanima, koji prema predviđenim standardima obezbeđuju traženi kvalitet smeštaja.

Objekat „B“ pruža usluge nižeg standarda stanovanja. U ovom objektu se nalazi bolnički deo kao i stacionarni deo, gde se smeštaju korisnici zavisnih kategorija.

U objektu „C“ je smeštaj za poluzavisnu i zavisnu kategoriju korisnika.

Objekti imaju namenu smeštaja korisnika, ali i upotrebu zajedničkih prostorija kao što su holovi, trpezarije, prostor za radno-okupacionu terapiju, prostor za fizikalnu terapiju, biblioteku sa preko hiljadu naslova. Takođe, Ustanova raspolaže kućnim bioskopom sa zavidnim brojem filmova i umetničkih sadržaja, Internet klubom kao i izložbenim prostorom za radove korisnika nastale u radno-okupacionoj terapiji.

Naša Ustanova je u potpunosti prilagođena potrebama svih korisnika pa tako i osobama sa invaliditetom koji su kod nas na smeštaju. Svi ulazi u objekat su u potpunosti prilagođeni osobama koje se kreću sa različitim pomagalima ili su u kolicima. Raspolažemo liftom koji je adekvatne veličine za korišćenje od strane osoba sa invaliditetom. 

Gerontološki centar „Srem“ u Rumi je izmešten iz centra grada, smešten je na velikom parkovskom prostoru od 3 hektara, oplemenjen mnogobrojnim sadržajima kao što su cvetne bašte, fontana, klupe, šetalište za korisnike sa invalidskim kolicima, a raspolaže i crkvicom Svetog Vasilija Ostroškog. Iako je prostor izuzetno veliki, kako za boravak korisnika i rad zaposlenih, tako i parkovski prostor, higijenski uslovi su na izuzetno visokom nivou a utisak o objektu odiše toplinom prostora u kome žive ljudi.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *