SLAVA USTANOVE

Sveti Vasilije Ostroški je obeležena u Gerontološkom centru „Srem“  jutarnjom svetom liturgijom, koju je održao protojerej-stavrofor sveštenik u penziji Jovan Hadži Jovičić i đakon rumski Nemanja Teofilović. 

Slavska svečanost u popodnevnim satima je započeta osvećenjem zidne ikone Svetog Vasilija, patrona Ustanove i rezanjem slavskog kolača. Osvećenje je izvršio erpiskop sremski gospodion Vasilije, uz sasluženje našeg duhovnika, prote Jovana i prote Pantelije  Pavlovića. 

Zidne ikone na fasadi Hrama Svetog Vasilija Ostroškog, koji se nalazi u okviru Gerontološkog centra, su donacija kuma Ustanove, gospodina Miladna Matića, a izradili su ih akademski slikar Milan Mijailović i Aleksandar Žunić iz Šapca.

Slavska svečanost je nastavljena umetničkim programom koji su izveli korisnici Ustanove, članovi sekcija Radne terapije.

Proslavi Sv Vasilija Ostroškog su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Nenad Ivanišević i mnogobrojni prijatelji i saradnici Ustanove.

 

 

{gallery}slava2016{/gallery}

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *